Sistem hidroizolatie TPO cu fixare mecanica

sistem hidroizolatie TPO  - fixare mecanica

Sistemul cu fixare mecanica este un sistem potrivit pentru acoperisurile cladirilor ce nu pot suporta incarcare data de greutate lestului (balastului). Sistemul se foloseste doar daca pantele acoperisului permit instalarea.

Sistemul foloseste membrane cu latimi de pana la 2.44m, montate peste un substrat compatibil. Membranele TPO sunt fixate mecanic prin intermediul unor placute metalice si suruburi plasate in zona de imbinare a membranelor. Latimea membranelor si distanta intre fixarile mecanice sunt date de incarcarea din vant si rezistenta la smulgere. Suprapunerea membranelor pentru executia imbinarilor se face pe o latine de 150mm in cazul fixarii mecanice si 75mm in cazul in care membranele nu sunt fixate mecanic.

Pe zona de imbinare membranele TPO se sudeaza termic pentru a forma o mebrana continua si etansa.

Executia sudurilor, formatarea scurgerilor si strapungerilor, executia terminatiilor se face in conformitate cu Caietul de sarcini si Instructiunile de montaj furnizate de producator.

Caracteristicile sistemului:

 

  • adaptabil la configuratii neobisnuite ale acoperisurilor;
  • rezistenta ridicata la vant;
  • cost redus in executia acoperisului;
  • greutate redusa.

 

Inainte de alegerea acestui sistem, proiectantul trebuie sa evalueze: pantele si rezistenta la smulgere a stratului suport.