Despre membranele TPO

Membranele TPO reprezinta generatia tanara a a membranelor din materiale plastice pentru hidroizolatii.

Desi lansate abia in anii '80, au reusit sa se impuna pe piata datorita perfomantelor deosebite in zona rezistentelor mecanice, a celor chimice (durabilitate crescuta), a compatibilitatii cu bitumul.

Aceasta le recomanda in programele de reabilitare a teraselor vechi cu hidroizolatii bituminoase, oferind posibilitatea renovarii lor, fara costurile suplimentare, ocazionate de demontarea acestora, a transportului acestor reziduuri.

Nu in ultimul rand membranele TPO, implicate in aceste reabilitari ale fondului vechi construit, reprezinta o masura rezonabila si in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator.

TPO reprezinta noua generatie de benzi izolante intermediare.
A fost folosit pentru prima data ca material de etansat acoperisuri-terasa pe la inceputul anului 1990,dar in alte domenii TPO este utilizat deja din 1970 – in domeniul exterior (ex. etansarea barelor de protectie).

TPO combina calitatile a doua dintre cele mai utilzate materiale pentru etansarea intermediara a acoperisului: EPDM si PVC.

Sistemele de hidroizolatie cu membrane TPO reprezinta alegerea inteligenta atunci cand doriti un acoperis alb, ecologic care imbina esteticul cu rezistenta ridicata la radiatii ultraviolete si intemperi.

TPO este un poliolefin termoplastic (thermoplastic polyolefin) care combina calitatile a doua dintre cele mai utilizate materiale in hidroizolatie : flexibilitatea EPDM-ului – cauciucul sintetic si sudabilitatea PVC-ului.

Lansate prima data in anii '80, membranele TPO au reusit sa se impuna pe piata datorita perfomantelor deosebite in zona rezistentelor mecanice, a celor chimice (durabilitate crescuta), a compatibilitatii cu bitumul. Membranele TPO pot atinge fara probleme o durata de viata de cel putin 30 de ani.

Datorita compatibilitatii cu bitumul, membranele TPO reprezita solutia ideala de reabilitare a teraselor vechi cu hidroizolatii bituminoase, oferind posibilitatea renovarii lor, fara costuri suplimentare date de demontarea si decopertarea acestora, a transportului acestor reziduuri. Nu in ultimul rand membranele TPO, implicate in aceste reabilitari, reprezinta o masura rezonabila si in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator.

Intr-un timp relativ scurt membranele TPO au fost  larg acceptate de catre specialistii in domeniu, consultanti, arhitecti si constructori din toata lumea si in special in SUA cunosc o dublare anuala a cresterii cererii.

Cercetarea indelungata a procesului de aplicare si imbunatatirea continua a produselor au facut ca aplicarea membranelor TPO sa fie simpla si eficienta.
Sistemele de hidroizolare a acoperisurilor-erasa intr-un singur strat au in special marele avantaj de a se aplica mai usor decat sistemele de hidroizolare in mai multe straturi ca bitumul.

Raportul calitate/pret al membranelor TPO este imbatabil. De la Technic Invest Group Construct obtineti o membrana de cea mai noua generatie si de cea mai buna calitate, al carei pret este adesea cu putin mai mare fata de preturile competitorilor cu produse incontestabil de calitate mult mai slaba.